نظرگاه

به نام آنکه اگر کوه ایستاده ز اوست / به نام حضرت حیدر به نام حضرت دوست

نظرگاه

به نام آنکه اگر کوه ایستاده ز اوست / به نام حضرت حیدر به نام حضرت دوست

بسم الله.

زمانه بر سر جنگ است
یا علی مددی
مدد ز غیر تو ننگ است
یا علی مددی


در این وبلاگ از سیاست خواهم نوشت و نقد خواهم کرد مسئولین و فعالان سیاسی را بر اساس آرمان های انقلاب. آرمان هایی که در فریاد ها و اعتراض های پدران و مادران ما در انقلاب57 هویداست. استقلال آزادی جمهوری اسلامی.
دوست تر می دارم که نظرات شما دوستان را هم ببینم در نقد نقدهایم و فضایی پر از گفت و گو در اینجا بوجود بیاوریم.


mohammad.nazargah@yahoo.com

http://nazargah1367.blogfa.com/ (نظرگاه در بلاگفا)

https://www.facebook.com/mohammad.tavakoli.10420

https://twitter.com/tavakoli1367

۱۴ مطلب در اسفند ۱۳۹۴ ثبت شده است

عزیز بزرگواری که تجربه اش در حوزه های نظامی است و تحصیلاتش هم،  در باب اقتصاد مقاومتی سخنرانی داشته اند و گفته اند که نسبت اقتصاد مقاومتی با اقتصاد لیبرالیستی (بازار آزاد) مثل جن و بسم الله است. 

در دنیا، ما دو مدل اقتصادی بیشتر نداریم یا کمونیستی – مارکسیستی یا لیبرال – سرمایه داری. نوع اول که کاملا شکست خورده است و خود مارکسیست ها هم به شکست آن مدل اقتصادی معترفند. می ماند مدل دیگر که همانا اقتصاد بازار آزاد است. این الگوی اقتصادی با همه ی فراز و نشیب هایی که تجربه کرده است همچنان محکم و استوار جواب می دهد. و هر بحرانی را که هر چند سال یکبار بوجود می آید در خودش حل می کند. اگر منظور جناب شمخانی این باشد که اقتصاد بازار آزاد باید در هر کشوری مطابق با شرایط بومی آن کشور اجرا شود و مثلا اجرای این مدل در امریکا با اجرایش در چین و اجرایش مثلا در آلمان متفاوت است حرفی متین و منطقی است لکن اگر منظورشان این است که ما باید دو دو تا چهار تاهای علم اقتصاد و تجربه ی بشری را به کناری بنهیم و از خودمان الگو و مدل جدیدی اقتصادی طراحی کنیم در پاسخ باید گفت که اولا طراحی چنین الگوهایی کار ده سال و بیست سال نیست و به شکل "به فرموده"  هم بوجود نمی آید و باید جامعه ی دانشگاهی ابتدا این نیاز را حس کند و سپس در طول ده ها سال کارها و مطالعات مختلف و آزمون و خطاهای بسیار انجام شود تا از دل آن مدل جدید اقتصادی طراحی شود. (اینکه تا چه حد نیاز است که لزوما به الگوی جدیدی دست پیدا کنیم یا خیر موضوع این بحث نیست). اگر قرار باشد دو دو تا چهار تاهای علم اقتصاد را به شوخی بگیریم و مانند دولت سابق از الگویی "شتر گاو پلنگی" که مخلوطی بود از مدل کمونیستی و لیبرال سرمایه داری و "من در آوردی" پیروی کنیم قطعا عاقبت خوبی پیش روی کشور نخواهد بود.


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۴ اسفند ۹۴ ، ۱۵:۱۳
محمد ..

اگر به نتایج انتخابات مجلس در دوره های مختلف نگاهی بیندازیم خواهیم دید که رای حدود 1/5 میلیونی محمدرضا عارف و علی مطهری در این پنج شش دوره ی اخیر بی سابقه بوده است.این تعداد رای که نسبت به دیگر نفرات فهرست امید هم فاصله ی خوبی دارد قطعا بی دلیل و حکمت نیست. بر آنم که دلیل اصلی رای بالای این دو نفر صراحت نسبی شان در خصوص مسائل سیاست داخلی است. در بین کاندیداهایی که از سد شورای نگهبان عبور کردند خیل عظیم نامزدهای جریان اصولگرا که تکلیفشان در این زمینه روشن بود و جز "بله قربان" گویی در حوزه ی سیاست داخلی از آن ها انتظاری نیست ، در بین اصلاح طلبانی هم که با اقبال بلند از این سد عبور کردند اکثریت قریب به اتفاقشان چهره های ناشناخته ای بودند و اثری از آن ها در بزنگاه های سیاسی نبود. آن تعدادشان هم که شناخته شده بودند معمولا از موضع گیری صریح در این عرصه اجتناب می کردند. اما عارف و مطهری با اینکه شاید از نگاه اقلیت تندرو در جریان اصلاحات "بدلی و نفوذی" باشند اما حداقلش این بود که در موضوعاتی مثل حصر آن سه نفر یا محدودیت های بی موردی که برای خاتمی ایجاد کرده اند صریح موضع گرفتند و معتقدم این رای بالا و اختلاف رایشان نسبت به نفرات دیگر لیست امید به همین موضع گیری های صریحشان نسبت به این مسائل باز می گردد.

در نتیجه بهتر است که حضرات دیگر راه یافته به مجلس از جریان اصلاح و اعتدال هم این جور صراحت و شجاعت را سرلوجه ی کار خود قرار دهند و از ترس مرگ (رد صلاحیت) خودکشی نکنند.  

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ اسفند ۹۴ ، ۲۲:۳۴
محمد ..

 

"رفت و آمدها" ی هیئت های تجاری– اقتصادی و قراردادهایی که بسته شده و خواهد شد خم رنگرزی نیست که متوقع باشیم در حالی که کمتر از دو ماه از "روز اجرا" 

ی برجام و رفع تحریم ها گذشته است "معنای مثبت" و "اثر مثبت" آن "روی زمین" قابل مشاهده باشد. 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ اسفند ۹۴ ، ۱۹:۲۳
محمد ..

اگر "حضور مردم در خیابان" و "اعتراض کاندیداها به نتایج انتخابات" "رفتار نانجیبانه" است اصل 27 قانون اساسی و فصل مربوط به اعتراض

 کاندیداها به نتایج در قانون انتخابات را حذف کنید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ اسفند ۹۴ ، ۱۹:۱۱
محمد ..

سید حسن خمینی ، شخصیتی است که وقتی در مجلس خبرگان باشد آن مجلس "وزانت بیشتری" پیدا می کند.


 نبود این شخص به او "هیچ گونه ضرری نمی زند" و برای مجلس خبرگان نبودنش "خسارت" است. و این چنین است نبودن حضرات آیات امجد و

 موسوی بجنوردی.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ اسفند ۹۴ ، ۱۸:۲۴
محمد ..

یک لحظه از این فضا خارج شویم و به محدودیت هایی که برای سید محمد خاتمی ایجاد کرده اند از بیرون نگاه کنیم. همه چیز شبیه یک شوخی است.اینکه در روزگار ما که هر فرد به شکل بالقوه خودش یک رسانه است بخواهیم فردی را بواسطه ی ممنوع التصویری و ممنوع الخبری در رسانه های رسمی از مرجعیت سیاسی – اندیشه ای بیندازیم و یا اینکه با این کار اجازه ندهیم حرفش به گوش مردم برسد یک شوخی خنده دار است.

احتمالا اگر هر کشور دیگری فردی با یک دهم ویژگی های خاتمی را هم داشت او را "روی سرشان حلو حلوا می کردند" و از وجاهت داخلی و بین المللی اش برای تقویت پایه های نظام سیاسی مستقر بیشترین استفاده را می بردند اما ما عاشقان سرمایه سوزی مشغول شوخی با یکدیگریم.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۸ اسفند ۹۴ ، ۱۷:۲۹
محمد ..

با حمایت علنی آقای خاتمی است که رای اکثریت در سال 92 به سمت حسن روحانی می رود.


با خواست علنی آقای خاتمی است که جماعتی که بعد از وقایع 88 سرخورده شده بودند به پای صندوق های رای می آیند و حدود 75 درصد مشارکت انتخابات 92 بوجود می آید.


با حمایت علنی آقای خاتمی است که در انتخابات 94 منتخب اکثریت در اکثریت حوزه هایی که امکان رقابت برای جریان اصلاحات فراهم بود کاندیداهای منتسب به فهرست امید است.


با حمایت علنی آقای خاتمی است که یک جریان سیاسی که در مجلس نهم کمتر از ده نماینده داشت در مجلس دهم بیش از 40 درصد کرسی ها را در اختیار دارد.


با حمایت علنی آقای خاتمی است که در تهران برای اولین بار  بعد از حدود 20 سال 50 درصد در انتخابات شرکت می کنند.


با حمایت علنی آقای خاتمی است که آخرین نفری که از مرکز جمهوری اسلامی برای ورود به مجلس دهم انتخاب شده است 200هزار رای از نفر اول این شهر در انتخابات مجالس هفتم و هشتم بیشتر رای آورده است و رای این نفر آخر راه یافته به مجلس دهم از تهران حدودا برابر است با نفر اول مجلس نهم.


با حمایت علنی آقای خاتمی است که نزدیک ترین فرد به او در بین کاندیداها حدود دو برابر نفر اول انتخابات مجالس هفتم و هشتم و نهم رای می آورد.


اکثریت مایل است به آقای خاتمی ، اکثریت مانند سیل است آقای قاضی ، در برابر سیل نمی شود ایستاد.

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۸ اسفند ۹۴ ، ۱۶:۵۴
محمد ..

سخنگوی دستگاه قضا می گوید : "بر اساس مصوبه298 شورای عالی امنیت ملی، سیاستهای خبری و رسانه ای از سوی دبیرخانه شورا، تدوین و به همه رسانه ها از جمله رسانه ملی، مطبوعات و خبرگزاریها ابلاغ می شود.این کارگروه در جریان فتنه سال ۸۸ که عده ای حاضر به تمکین در برابر قانون نشدند و کشور را با آشوب مواجه کردند، در دولت سابق در خصوص رئیس جمهور اسبق تصمیم گرفت، وی ممنوع التصویر شود، و اخبار و تصاویر وی در رسانه ها منعکس نشود."


1- طبق گفته ی جناب سخنگو مصوبه ای در شورای عالی امنیت ملی مبنی بر ممنوع التصویری و ممنوع الخبری خاتمی نداریم و آن مصوبه ای که در این مدت بر روی آن مانور می دادند یک مصوبه ی کلی است که  "سیاستهای خبری و رسانه ای را به همه رسانه ها از جمله رسانه ملی، مطبوعات و خبرگزاریها ابلاغ می کند".


2- طبق گفته ی رییس شورای عالی امنیت ملی به نقل از دبیر این شورا چنین تصمیمی در دبیرخانه شورا هم گرفته نشده. جناب سخنگو که عضو این نهاد نیستند به چه دلیلی اصرار دارند که این تصمیم را به این شورا منتسب کنند؟


3- طبق گفته ی سخگوی قوه قضاییه این تصمیم در دبیرخانه ی شورای عالی امنیت ملی در زمان سعید جلیلی و دولت سابق گرفته شده و دلیلش هم "فتنه 88" بوده است. در نتیجه می شود گفت تصمیم گرفته شده باید در همان حوالی سال 88-89 از طرف دادستانی به رسانه ها ابلاغ شده باشد. اگر این را بپذیریم این سوال پیش می آید که چگونه است که از آن سال تا زمستان 93 خبری از این محدودیت نبود و به یکباره دادستان محترم از این تاریخ شروع به سخت گیری های شدید و بی سابقه علیه رسانه ها در این موضوع کرده است؟


4- بهتر است آقایان روحانی ، لاریجانی و شمخانی بعنوان افرادی که علنا همراهی نکردن خود را با این تصمیم اعلام کرده اند با مردم صریح سخن بگویند و دامن شورای عالی امنیت ملی و دبیرخانه آن را از این ننگ پاک کنند.


5- جناب اژه ای گفته اند: "حتی اگر مصوبه شورای عالی امنیت ملی در این باره وجود نداشت، دادستان تهران براساس اختیارات و وظایف قانونی خود دستور قضایی در این خصوص صادر کرده است".


بسیار هم عالی. پس اگر دادستان چنین اختیاری دارد و چنین هم کرده است بهتر است دستگاه قضا مسئولیت تصمیماتش را خودش بر عهده بگیرد و دیگران را وارد این بازی نکند.


6- حضرت آقای سخنگو هم اگر در خلوت خود به این نتیجه رسیدند که در این مدت با پاسخ هایی که به رسانه ها در این موضوع دادند آن ها را سرکار گذاشته بودند عذرخواهی کنند. عذر خواهی قدر آدمی را افزون می کند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۸ اسفند ۹۴ ، ۱۵:۲۸
محمد ..

اقلیت پیروز.


درباره ی اینکه در انتخابات 94 کدام جریان سیاسی به موفقیت رسیده است نظرات مختلفی ارائه شده. عده ای از آن جهت که جریان اصولگرا توانسته است اکثریت (بیش از 50 درصد) کرسی های مجلس را بدست آورد این جریان سیاسی را پیروز انتخابات معرفی می کنند. اما واقعیت ماجرا کمی با این ظاهرش متفاوت است. واقعیت ماجرا این است که جریان اصلاحات در قضیه ی تعیین صلاحیت ها تبدیل به "شیر بی یال و دم و اشکم" شد و در نتیجه در عرصه ی رقابت کاندیداهای اصولگرا چند برابر کاندیداهای این جریان بودند.از این رو اینکه جریان اصولگرا اکثریت را بدست آورد طبیعی و قابل پیش بینی بود اما آنچه که غیر قابل پیش بینی بود کسب 40-45 درصد کرسی های مجلس توسط جریان اصلاحات بود.(مقصود از جریان اصلاحات فهرست هایی است که این جریان سیاسی از آن حمایت کرده است نه لزوما افرادی که گرایش سیاسی – اندیشه ای اصلاح طلبانه دارند). قطعا برای یک جریان سیاسی که به هزار و یک دلیل در انتخابات مجالس هفتم و هشتم و نهم در کما بود و در مجلس نهم به وضع اسفباری رسیده بود به شکلی که تعداد نمایندگان حامی این جریان در این مجلس به عدد انگشتان دو دست هم نمی رسید طبیعی است که از نتیجه ی کسب شده شادمان باشد و خود را اقلیت پیروز این رقابت بداند. 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۷ اسفند ۹۴ ، ۰۸:۵۵
محمد ..


نتایج انتخابات 94 ؛ "برد – برد" ی دیگر.


"برد – برد" تعبیری است که در این دو سه سال اخیر زیاد شنیده می شود. سیاست کارآمدی که توانست معضل 12 ساله ی پرونده ی هسته ای را رفع کند و در صورت اذن رهبری نظام می تواند دیگر تنش های سیاست خارجه ی ایرانی را هم به حداقل برساند و رفع کند. نتایج انتخابات 94 هم به تعبیری همان "برد – برد" بود. به این معنا که اصولگرایان با کسب اکثریت کرسی های مجلس پیروز ظاهری انتخابات شدند و اصلاح طلبان هم با پیروزی قاطعشان در تهران و همچنین کسب حدود 40-45 درصد کرسی های مجلس در کلیت انتخابات توانستند به نسبت سه دوره ی قبل مجلس خود را در جایگاهی متفاوت از قبل در سپهر سیاسی ایران قرار دهند. بر آنم که برای ادامه دار ماندن این حالت "برد – برد" نیاز است که عقلای جریان اصلاحات تدبیر لازم را به خرج دهند و با حمایت از اصولگرای معتدلی چون علی لاریجانی ریاست او بر مجلس را با رای قاطعی تضمین کنند. حضور محمد رضا عارف در صحنه ی رقابت برای ریاست مجلس آن هم در شرایطی که شانسی برای انتخاب شدن ندارد فقط ممکن است این "برد – برد" را خدشه دار سازد.

اگر بخواهیم از نگاهی دیگر با پیروز این انتخابات آشنا شویم باید کمی با مفهوم میانه روی و تندروی خود را آشنا کنیم. میانه رو ها اکثریتی هستند در دو جریان سیاسی عمده ی کشور و روحانی و دولت او از اینکه هر کدام از این دو اکثریت جریان اصولگرا یا اصلاح طلب رای مردم را کسب می کرد احساس پیروزی می نمود. به بیان دیگر برد روحانی و دولتش در شکست تندروها بود نه پیروزی این جناح یا آن جناح. اقلیت تندرو در جریان اصلاحات که با وجود سدی مثل شورای نگهبان خیال کاندیدا شدن هم در سرشان نبود. اقلیت تندرو در جریان اصولگرا هم با سد عدم انتخاب مردم روبرو شدند. در نتیجه آن هدف روحانی محقق شده است حالا چه امثال توکلی و ابوترابی وارد مجلس می شدند و چه در شرایط امروز که امثال عارف و مطهری توانسته اند رای اکثریت را کسب کنند.  

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۶ اسفند ۹۴ ، ۱۵:۵۴
محمد ..