مقایسه ی مواجهه ی جریان های سیاسی با ماجراهای نجومی
در دو دهه ی اخیر جریان های سیاسی درون نظام به دو جریان کلی تقسیم بندی شده اند که نام خود را "اصلاح طلب" و "اصولگرا" نهاده اند. در این چند هفته ی اخیر و در جریان ماجراهای نجومی (چه از نوع حقوقش در نهادهای دولتی و چه از نوع تخفیف های نجومی در شهرداری تهران) هر دوی این جریان ها در امتحان بزرگی قرار گرفته اند. فارغ از اینکه در این قبیل موضوعات تا چه حد بزرگنمایی و غیر اخلاقی رفتار شده است یا نشده است و بدون توجه به اینکه آیا اساسا در این موضوعات نجومی خلاف قانونی رخ داده است یا خیر در نوشته ی پیش رو سعی شده است نوع واکنش این دو جریان سیاسی فعال در صحنه ی سیاست در مواجهه با این موضوع بررسی شود.
چهره های جریان اصلاحات بعد از مواجه شدن با پرونده ی حقوق های نجومی خواهان برخورد با دریافت کنندگان این حقوق ها شدند و باز پس گرفتن پرداخت های صورت گرفته و اصلاح قوانین مرتبط را بعنوان راهی مناسب برای حل این موضوع عنوان کردند. و البته این فرضیه را هم مطرح کردند که افشای این حقوق ها می تواند با نیت تاثیرگذاری بر انتخابات96 و برای سرپوش گذاشتن بر غارتگری های گسترده ی در زمان دولت سابق باشد؛مفاسد اقتصادی کلانی از جنس فساد نفتی 10هزار میلیاردتومانی و فساد بانکی 3هزار میلیارد تومانی. نکته ی دیگر هم تاکید آن ها بر آزادی رسانه ها برای مطرح کردن چنین موضوعات و افشاگری هایی بود.
در نقطه ی مقابل چهره های جریان اصولگرا در برابر پرونده ی شهرداری تهران ابتدا ماجرا را از بیخ و بن تکذیب کردند و بعد که متوجه جدی شدن ماجرا شدند پای "معاندان" و "سران فتنه" را وسط کشیدند و طبق معمول توهم توطئه شان فعال شد و اصلا بعید نیست که تا چند روز دیگر اسنادی از دست داشتن امریکا و انگلیس در این ماجرا را رو کنند !!! قسمت تلخ تر ماجرا نوع مواجهه شان با رسانه های افشاگر بود. این جا دیگر خبری از تشکر مسئولان مرتبط نبود و محدود کردن رسانه ها را بعنوان چاره ی کار برگزیده اند. درنامه ی شهردار تهران و رییس شورای شهر به دستگاه قضا هم بیش از آنکه بر برخورد با تخلف (در صورت وقوع) تاکید شود بیشترِ تکیه اش بر تهدید افشاگران این موضوع بود.
وقتی نوع مواجهه ی این دو جریان سیاسی را با این دو پرونده یِ تقریبا شبیه به هم مقایسه می کنم یاد جمله ای از فواد صادقی(که هر کجا هست خدایا به سلامت دارش) می افتم که در زمستان91 خطاب به سید محمد خاتمی گفته بود : "خاتمی را صد بار اصولگرا تر از کسانی می دانیم که در راس قوه مجریه قرار گرفته اند یا کسانی که به اسم اصولگرایان در حال دریدن یکدیگر برای تصاحب قدرت هستند." در این ماجرا هم جریان اصلاحات "صد بار اصولگرا تر" از آنان که نام خود را اصولگرا گذاشته اند عمل کرده است.