در باب ضرورت باز فهمی "مکتب ایران"
احتمالا نوشتن از "مکتب ایران" و دفاع از این نظر با این قلم تعجب آور باشد لکن به فرموده ی پیشوای عادل ، حضرت امیر (ع) آن چه برای ما اهمیت دارد "ما قال" است و نه "من قال". آن زمان که یکی از مسئولان ارشد دولت سابق از "مکتب ایران" گفت خیلی ها به او و نظرش تاختند و این نظر را "باستان ستایی افراطی" نامیدند و ابراز نظرهایی از این جنس را قرار دادن "اسلام در مقابل ایران" نامیدند، حتی کار به جایی رسید که متوهمانه او را فردی "مرتبط با فراماسونرها" معرفی کردند ! اما آیا به واقع آن نظر این قدر که تبلیغ شد بد و خطرناک بود؟ یکبار با هم اصل نظر مشایی را می خوانیم : "از مکتب اسلام دریافتهای متنوعی وجود دارد اما دریافت ما از حقیقت ایران و حقیقت اسلام، مکتب ایران است و ما باید از این به بعد مکتب ایران را به دنیا معرفی کنیم"
شاید فهم این مطلب در آن زمان که خبری از داعش نبود کمی مشکل می نمود اما در این روزها که داعش تبدیل به خطر بزرگی برای همه ی جهان شده است راحت تر می شود فهمش کرد. در این روزها که به هزار و یک دلیل از جمله کم کاری ما در معرفی درست وجه رحمانی اسلام ، داعش و تفکر داعشی برای مردمی که در غرب زندگی می کنند مساوی با اسلام شده و هرس از اسلام و مسلمین جزیی لاینفک از زندگی شان است راحت تر می توان مفهوم "مکتب ایران" را درک کرد.
ایران برای جهانیان سرزمین و تمدنی قابل احترام است که همواره به نیکویی از آن یاد می شود؛ این فرصت بالقوه زمینه ی بسیار خوبی است برای ارائه ی چهره ی واقعی اسلام به دیگران.
قرائت ایرانی از اسلام که همان "اسلام ناب" مورد تاکید رهبران نظام است البته اگر همراه با عمل در داخل جامعه ی ایرانی باشد می تواند امکان موفقیت در ارائه چهره ی واقعی اسلام به دیگران را چندین برابر کند.
سخن از اسلامی که در آن مدارا با دیگران توصیه شده است بگوییم و در عملمان با خودمان هم نتوانیم مدارا کنیم ، سخن از اسلامی که زن را لطیفه ای مانند گل می داند بگوییم و در عمل زنان این سرزمین را گاه از حقوق اولیه شان محروم کنیم و بواسطه ی نوع پوششی که انتخاب کرده اند تحقیرشان کنیم، سخن از اسلامی که در آن جایگاه عقل در کنار نقل معصوم است بگوییم و خود دچار اخباری گری باشیم و ...
اگر این چنین باشیم حتی با تبلیغ قرائت درست از اسلام هم تا وقتی در عملمان نشانی از آن نباشد بعید است بتوانیم نگاه دیگران به اسلام را تغییر دهیم.