نظرگاه

به نام آنکه اگر کوه ایستاده ز اوست / به نام حضرت حیدر به نام حضرت دوست

نظرگاه

به نام آنکه اگر کوه ایستاده ز اوست / به نام حضرت حیدر به نام حضرت دوست

بسم الله.

زمانه بر سر جنگ است
یا علی مددی
مدد ز غیر تو ننگ است
یا علی مددی


در این وبلاگ از سیاست خواهم نوشت و نقد خواهم کرد مسئولین و فعالان سیاسی را بر اساس آرمان های انقلاب. آرمان هایی که در فریاد ها و اعتراض های پدران و مادران ما در انقلاب57 هویداست. استقلال آزادی جمهوری اسلامی.
دوست تر می دارم که نظرات شما دوستان را هم ببینم در نقد نقدهایم و فضایی پر از گفت و گو در اینجا بوجود بیاوریم.


mohammad.nazargah@yahoo.com

http://nazargah1367.blogfa.com/ (نظرگاه در بلاگفا)

https://www.facebook.com/mohammad.tavakoli.10420

https://twitter.com/tavakoli1367

این شدنی نیست !

چهارشنبه, ۳ تیر ۱۳۹۴، ۰۱:۰۳ ب.ظ

تنها چند قدم مانده به توافق هسته ای صداهایی به گوش می رسد که رسیدن به توافق را ناممکن می کند. این بار بر خلاف بیشتر دفعات قبل صدا آشناست و از دور نمی آید. این بار همه چیز برعکس شده است. کسی غیر از صداوسیمای خودمان به فشارهای اسرائیل و اعراب توجهی ندارد. از بهانه جویی های فابیوس خبری نیست و امریکا هم بهانه به دستمان نمی دهد و حتی درباره ی مهمترین موضوع اختلافی (P M D) چراغ سبز نشان می دهد.

 اما این بار صدای ساز مخالف از راس نظام شنیده می شود. صدایی که تا پیش از این از حنجره ی دلواپسان بیرون می آمد این بار از سمت رهبری نظام شینده می شود. البته طبیعی است وقتی کثیری از مشاوران حضرت ایشان از این جماعت برگزیده شده اند شخصیت حقیقی معتدلشان یارای مقابله با اطلاعات ناقص و مغلوط مشاوران که به شکل رگباری به سمت مردم و رهبرشان شلیک می شود را نداشته باشد. این صدای ناهمگون بار اول در دانشگاه افسری امام حسین (ع) به گوش رسید آن جا که آن جمله ی "اجازه نمی دهم" معروف را گفتند و مسئولان سیاست خارجی دولت دست از پا دراز تر با جواب منفی پایتخت به سمت میز مذاکرات رفتند و پاسخ این سوال ساده داده نشد که چگونه است که در زمان دولت اصلاحات و زمان دولت سابق که فرسنگ ها با حل و فصل این بحران فاصله داشتیم از "اجازه نمی دهم" خبری نبود و هم اجازه ی دسترسی به اماکن نظامی داده شد و هم مصاحبه. اما این بار که چند قدم مانده "اجازه نمی دهم" ؟ !!!!!

این صدای هم آوا با دلواپسان برای بار دوم دیشب به گوش رسید.درست چند ساعت پس از تصویب طرح "رقیق شده" ی مجلس.

شاید علی لاریجانی هیچ وقت فکرش را هم نمی کرد که تنها چند ساعت بعد از اینکه با عقلانیت خود یک تنه جلوی اکثریت قریب به اتفاق نمایندگان ایستاد و طرح آنان را که عملا مذاکرات را به بن بست می کشاند با اضافه کردن چند جمله مثل "... و مصوبات شورای عالی امنیت ملی باید اجرا شود" یا تغییر "لغو تحریم ها در روز توافق" به "لغو تحریم ها در روز اجرای توافق" طرح نمایندگان را عقلانی تر کرد رهبری نظام تمام رشته های او و دولت و کسر قابل توجهی از ملت که تشنه ی حل و فصل این بحران اند را پنبه کند و در جملاتی تند تر از طرح اولیه نمایندگان بگویند: "... ما محدودیّت ده سال و دوازده سال و مانند اینها را قبول نداریم ... بنده تصریح میکنم، تحریمهای اقتصادی و مالی و بانکی، چه آنچه به شورای امنیّت ارتباط پیدا میکند، چه آنچه به کنگره‌ی آمریکا ارتباط پیدا میکند، چه آنچه به دولت آمریکا ارتباط پیدا میکند، همه باید فوراً در هنگام امضای موافقت‌نامه لغو بشود ..." 

با تعیین چنین خط قرمزهایی پدر جد ظریف هم توانایی رسیدن به یک توافق را نخواهد داشت. دلیلش هم ساده است : هم برای دیپلمات های ما و هم برای دیپلمات های 1+5 این موضوع یکی از بدیهیات فرض شده بود که بین امضای توافق و اجرای آن یک فاصله ای خواهد بود تا سازوکارهای اجرایی آن فراهم شود و احتمالا دو طرف این مذاکرات از این موضوع بی خبربودند که قرار است در ایران کسانی خطوط قرمز را مشخص کنند که " تعبیرات دیپلماسی راخیلی بلد نیستند و انقلابی اند نه دیپلمات".

شاید پیشنهادی که در پایان این چند خط می آید افراط گرایانه و ناشی از عصبانیت باشد اما برآنم که دولت روحانی و یا حداقل تیم سیاست خارجی اش چاره ای جز استعفا در برابر این جور مانع تراشی ها ندارند. شاید این استعفا باعث شود که آنان که " نظرشان به رهبری نزدیک تر است" سر کار بیایند تا ببینیم با خطوط قرمزشان چه گلی به سر این مملکت می زنند دوباره !

موافقین ۲ مخالفین ۱ ۹۴/۰۴/۰۳
محمد ..

نظرات  (۳)

حضرت آقا نظرشون اینه که خط نظام ، صحبت های امام هستش .
توی صحبت های 14 خرداد هم گفتند خطوط کتاب صحیفه است که صحبت های امام هستش .
صحیفه رو مطالعه کنید .
سایه نمایی نیست !
اصلن بیاید در نظر بگیرید که چند نفر از این لیبرال ها فرزند های روح الله به معنای معنوی هستند ؟
شهدای جنگ فرزندان امام هستند و امروز هر تعداد شهید مدافع حرم که میارن اعم از افغانی و ... فرزندان روح الله هستند .
حضرت آقا در مورد جهاد مغنیه گفتند : فرزند امام ...
در مورد مسئولین نظام تنها صفتی که آوردند این بود از فرزندان انقلاب هستند !
اگر قرار به این لیبرالیسم باشه و طرفدار داشتنش به قرآن هم خرده بگیرید :
خدا در قرآن خیلی صریح می گه اندیشه باطل طرفدار هاش بیشتره !
ایا سیاه نمایی مهم تره یا واقع گرایی و ... !
ببینیم ما دنبال چه جور آدم هایی هستم در انقلاب .
مسئله آمریکا خیلی مهم تر از اون چیزی هست که گفتم .
صحبت های رهبری سال 1376 ماه  10 و روز 26 .
مهم این هستش که صحبت هایی در مورد مذاکره با آمریکا در ابتدای روی کار اومدن دولت رفرمیست ها ...
صحبت ها زیاده !
پاسخ:

اینکه به شکل کلی بگیم صحبت های امام راحل اصول و ارکان نظام است و این دولت از این ارکان فاصله داره راه گفتگو رو سد میکنه.باید وارد مصادیق شد. وگرنه به شکل کلی میشه اینطور جواب داد که  اگر این دولت به این شدتی که شما می فرمایید از این اصول فاصله داشته باشه رهبری نظام که تعارف نداره با کسی به شکل علنی برخورد میکنند. اینکه بگیم تفسیر دیگری دارند از اصول نظام یا به عبارت بهتر برای رسیدن به ارمان های انقلاب راهی که برگزیده اند تا حدود کمی متفاوت است با آنچه که جریان رسمی به عنوان یگانه راه رسیدن به این آرمان ها تبلیغ میکنه بنظرم حرف درست تری باشه.
یک تناقضی اینجا وجود داره اگر این جماعتی که بر سرکار هستند در این دوسال لیبرال بودند یا به قول شما آنهایی که اطراف رهبری را گرفتند لیبرالند و حضرت ایشان مظلوم واقع شدند از این نظر پس این همه اعتراضی که نسبت به بسته بودن فضای فرهنگی و سیاسی وجود داره برای چیست؟ یا تعریف شما از لیبرالیسم متفاوت از تعریف رایج است یا اینکه این حضرات لیبرال نیستند یا حداقل نمی توانند باشند.
ببینید حتا این مطلب شما هم نشون میده تفاوت دیدگاه اساسی تون رو با رهبری !
توافق لوزان رو خوندید ؟!
متن اصلی اش رو !
فکت شیت آمریکایی ها رو هم خوندید که آقای لاوروف گفتند فکت شیت آمریکایی ها اصلی است .
همه ی مشکلات از اقتصاد داخلی است .
در این دو سال دولت قیمت کالا ها چند برابر شده ؟
خلق پول دولت در این دو سال بیشتر از 8 سال دولت قبل بوده و چه طور امکان کاهش تورم با این خلق پول وجود داره ؟!
+++ اگر قراره این بحث به سر انجام برسه ، بحث ادامه پیدا کنه و گرنه ادامه پیدا نکنه
یا علی مدد
پاسخ:
حتما برای نوشتن راجع به موضوعی مطالب مرتبط با اون موضوع خونده میشه

بخشی از حل این مشکلات اقتصاد داخلی از راه سرمایه گذاری است. زمانی می شود صحبت از ایجاد اشتغال کرد که رونقی ایجاد بشه در کسب وکار و برای ایجاد رونق افزایش سرمایه گذاری راه درستی است. حالا با این پیش فرض ها در شرایطی که امریکا به شکل ظالمانه ای هر کشور و نهادی که در ایران سرمایه گذاری کنه رو تنبیه و جریمه میکنه آیا این که دولت توانش رو برای رفع تحریم ها بذاره کار غلطی است؟

اما درباره ی تورم و خلق پول. دو موضوعی که درباره ی رشد نقدینگی با هم خلط میشوند و باعث نتیجه گیری های غلط میشود نرخ رشد پایه پولی و نرخ رشد نقدینگی است آن چیزی که بلاست و باعث اصلی تورم اولی است که در نتیجه ی استقراض از بانک مرکزی اتفاق می افتد پس از نظر اقتصادی این کاهش تورم از 40 درصد به 14 درصد کاری شدنی بود. حتی معتقدم که اگر رییس جمهور سابق هم به حرف مردان اقتصادی دولت خودش عمل می کرد و اینقدر به منابع بانک مرکزی دست درازی نمی شد در همان زمان هم می شد تورم رو کنترل کرد.

درباره ی اینکه قیمت کالاها چند برابر شده هم بنظرم برای سنجش عملکرد اقتصادی دولت ها باید به آمارهای رسمی مراجعه کرد و اینکه روحانی گفته معیار جیب مردم است حرف پرتی است. چون با چنین معیاری هیچ بحثی به نتیجه نمیرسه. دو دو تا چارتای اقتصاد رو نمیشه به معیاری گره زد که کیفی است نه کمی.

درباره ی سرانجام بحث هم برای حقیر سرانجامی بهتر از درک بهتر نظرات شما و یاد گرفتن نیست و در دراز مدت هم هر گفتگویی باعث نزدیک شدن حتی میلی متری طرفین گفتگو به هم میشه که این در شکل کلانش اتفاق مبارکی است. 
فقط میتونم درباره عنوانش بگم همه چیز شدنیه!
اِلّا وقتی با سیاست قاطی بشه:)))

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی