نظرگاه

به نام آنکه اگر کوه ایستاده ز اوست / به نام حضرت حیدر به نام حضرت دوست

نظرگاه

به نام آنکه اگر کوه ایستاده ز اوست / به نام حضرت حیدر به نام حضرت دوست

بسم الله.

زمانه بر سر جنگ است
یا علی مددی
مدد ز غیر تو ننگ است
یا علی مددی


در این وبلاگ از سیاست خواهم نوشت و نقد خواهم کرد مسئولین و فعالان سیاسی را بر اساس آرمان های انقلاب. آرمان هایی که در فریاد ها و اعتراض های پدران و مادران ما در انقلاب57 هویداست. استقلال آزادی جمهوری اسلامی.
دوست تر می دارم که نظرات شما دوستان را هم ببینم در نقد نقدهایم و فضایی پر از گفت و گو در اینجا بوجود بیاوریم.


mohammad.nazargah@yahoo.com

http://nazargah1367.blogfa.com/ (نظرگاه در بلاگفا)

https://www.facebook.com/mohammad.tavakoli.10420

https://twitter.com/tavakoli1367

ریشه ی یک معضل همیشگی.

شنبه, ۳۰ خرداد ۱۳۹۴، ۰۳:۱۶ ب.ظ

در این چند روز از زوایای مختلفی به تشییع حماسی و با شکوه شهدای مظلوم غواص پرداخته شده است. هم به متن این ماجرا و هم به حاشیه هایش که بر متن آن غلبه کرده بود. حاشیه هایی از جنس سوءاستفاده از جایگاه آن عزیزان و پتانسیل حضور همه ی مردم . برای بررسی چرایی بروز این حواشی باید کمی به عقب تر برگردیم و موضوع را کلان تر بنگریم. 

همین چند سال پیش بود که جماعتی که به انتخابات88 معترض بودند از هر اجتماعی که در مناسبتهای ملی و مذهبی اتفاق می افتاد به نوعی سوءاستفاده می کردند و مطالبات خودشان را در تجمعات فریاد می زدند. در ظاهر جنس افرادی که در آن تجمعات حضور داشتند با آنان که در تشییع شهدا به دولت معترض بودند متفاوت است اما در سه نکته مشترکند.


1- افراط : نسبت افراطی گری دادن به کسی نه توهین است نه تخریب. افراط یک روش است برای رسیدن به اهداف. هر دو گروه با همه ی تفاوت هایی که با هم دارند برای رسیدن به اهدافشان راه افراط را برگزیده بودند.

2- عدم پشتوانه مردمی : هر دو گروه از عدم پشتیبانی اکثریت رنج می برند. طبیعت افراط همین است که اصولا مورد پسند اکثریت واقع نمی شود. از همین روست که هر دو گروه برای نشان دادن خود از این جور تجمعات سوءاستفاده می کنند و خودشان را نماینده ی همه ی مردم ایران معرفی می کنند و مشخص نیست چه کسی چنین نمایندگی را به آنان داده است.

3- زندگی در فضای بسته : نکته ی سوم مشترک در بین این دو گروه که آن را ریشه ی این معضل همیشگی می دانم فضای بسته ای است که دولت ها برای جریان معترض به خود می سازند. درباره ی این که در هر دولتی قبض و بسط فضای سیاسی متفاوت بوده است شکی نیست و نمی شود یک حکم کلی داد که در همه ی دولت ها فضا کاملا بسته بوده است اما می توان این طور گفت که ساختار حاکمیت در ایران و طبع مسئولان از هر جناحی که باشند با باز گذاشتن دست مخالفان سازگار نیست در نتیجه اصولا در هر دولتی جریان معترض به آن دولت و از آن شدید تر جریان معترض به حاکمیت در تنگناست.

همین فضای بسته ی نهادینه شده باعث می شود که تجمعات معترضان با محدودیت مواجه شود , غیر شرعی و غیر قانونی خوانده شود , محاربه نامیده شود و امثال این عبارات. همین اجازه ندادن ها و ترس های بیجاست که باعث می شود که تنها راه پیش روی معترضان سوءاستفاده از تجمعاتی باشد که به دلایل دیگری برگزار می شود. 

اگر ریشه ی این معضل همیشگی را درست درک کنیم بیش و پیش از سوءاستفاده گران از تجمعات باید مسئولان را سرزنش کرد که حاصل رفتار و گفتارشان در این قریب به 40 سال فضایی بسته برای جریان معترض چه از نوع دلواپسش چه از نوع سبزش چه از هر نوع دیگری شده است.

در حالی که می شود به قانون اساسی بازگشت دست مخالفان را باز گذاشت و باور کرد ریشه های این نظام مستحکم تر از آن است که با هر نسیمی فرو بریزد. می شود به تجمعاتشان روی خوش نشان داد تجمعاتی که در آن نه قرار است اخلالی به مبانی اسلام وارد آید نه از حمل سلاح خبری است. اگر چنین کنیم حداقلش این است که این پتانسیل اعتراضی به مرور تخلیه می شود و بحران ایجاد نمی کند. حداقلش این است که پلیس ما در برخورد با یک تجمع , کودکانه و بی تجربه رفتار نمی کند.


در پایان این مطلب خالی از لطف نیست که اشاره ای شود به تشابه واکنش رهبری نظام نسبت به این اتفاق با واکنشی که سران جریان معترض به انتخابات 88 نسبت به سوءاستفاده گران از تجمعات داشتند. در هر دو خبری از نهی از این رفتارها نیست و اگر عینک بدبینی به چشم بزنیم حتی با اشارت هایی این گونه رفتارهای نابجا تایید هم شده است.


...................................................................................................................................................................................


با ربط به مطلب : 1- افسوس این بار تلخ تر است و عمیق تر.  وقتی جماعتی از این پتانسیل همه ی مردم برای درمان امراض سیاسی شان استفاده می کنند.

2- آش این بار آنقدر شور شده بود که وزیر بی حاشیه و دور از بازی های سیاسی مثل دکترهاشمی هم به حرف آمده.

 

موافقین ۱ مخالفین ۱ ۹۴/۰۳/۳۰
محمد ..

نظرات  (۸)

وقتی صحبت از آرمان و نظام اسلامی آرمانی باشد می شود مثالی از حزب الله زد ....
سلام 
رسم بر اینه  وقتی برای اولین بار خونه دوستی میری شاخه گلی به رسم یادبود می بری . این شاخه گل تقدیم تو :
" میشود یک دروغ ساده گفت تا 10نفر برایت دست بزنند و میشود یک حقیقت تلخ گفت و 8نفر به شما تهمت بزنند ولی 2 نفر به فکر فرو بروند"

پاسخ:
خیلی ممنون اهلی جان
۳۱ خرداد ۹۴ ، ۱۵:۲۴ محمد قلی پور خالسرائی
سلام.دوست عزیز .ممنون از بازدیدتان.موفق باشید.
ایستاده گی ؟
سخنرانی های رهبری رو توی این مدت ببینید !
رهبری نگفتند به مذاکرات خوش بین نیستم !؟
رهبری چرا موضع گیری خاصی در قبال توافق داشتند و گفتند خطوط قرمز و در دانشگاه افسری امام حسین دوباره خطوط قرمز رو یاد آوری کردند !!!
آمریکائی‌ها میگویند ما میخواهیم با ایران مذاکره کنیم. خب، سالها است که میگویند میخواهیم مذاکره کنیم؛ این یک فرصتی نیست که برای ما به‌وجود آوردند. من اول سال گفتم که خوشبین نیستم. در مسائل خاص، مذاکره را منع نمیکنم - مثل مسئله‌ی خاصی که در قضیه‌ی عراق داشتیم، و بعضی از قضایای دیگر - لیکن من خوشبین نیستم؛ چون تجربه‌ی من این را نشان میدهد. آمریکائی‌ها، هم غیرقابل اعتمادند، هم غیر منطقی‌اند، هم در برخوردشان صادق نیستند. این چهار ماهی هم که از آن صحبت ما گذشت، همین را تأیید کرد؛ موضعگیری‌های مسئولان و دولتمردان آمریکا نشان داد که همین مطلبی که ما گفتیم - که گفتیم خوشبین نیستیم - درست است؛ خود آنها عملاً این را تأیید کردند. انگلیسها هم یک جور دیگر، دیگران هم یک جور دیگر. تعامل با دنیا هیچ ایرادی ندارد، ما از اول هم اهل تعامل با دنیا بودیم؛ منتها در تعامل، طرف مقابل را باید شناخت؛ شگردهای او را باید دانست؛ هدفهای اساسی و کلان را باید در مدّ نظر داشت. ممکن است دشمنی سر راه شما را بگیرد، بگوید از اینجا نباید جلو بروید. سازش با او به این صورت نیست که شما قبول کنید، برگردید؛ هنر این است که شما کاری کنید که راهتان را ادامه دهید، او هم مانع کار شما نشود؛ والّا اگر چنانچه توافق و تفاهم به این معنا بود که او بگوید شما باید از این راه برگردید، شما هم بگوئید خیلی خوب، این که خسارت است. توجه به این جهات باید از سوی مسئولین و دولتمردان وجود داشته باشد.۱۳۹۲/۰۴/۳۰
در مسائل خاص، مذاکره را منع نمیکنم - مثل مسئله‌ی خاصی که در قضیه‌ی عراق داشتیم، و بعضی از قضایای دیگر - لیکن من خوشبین نیستم؛ چون تجربه‌ی من این را نشان میدهد. آمریکائی‌ها، هم غیرقابل اعتمادند، هم غیر منطقی‌اند، هم در برخوردشان صادق نیستند.۱۳۹۲/۰۴/۳۰
به نظرتون ویژن ها عوض نشده اند !؟
بعداز انقلاب هم در برهه‌ای مسئولین کشور روی خوش‌بینی‌های خود به آمریکایی‌ها اعتماد کردند، از آن طرف، سیاست دولت آمریکا، ایران را در محور شرارت قرار داد.۱۳۹۱/۱۱/۱۹
۱۳۷۶/۱۰/۲۶ این سخنرانی رهبری معظم رو بخونید !
آیا نظر امام امت عوض شده ؟!
یا این ها دیدگاه های دیگه ای نسبت به انقلاب دارند !
وقتی نظر این ها است که انقلاب اسلامی تمام شده چه چیزی میشه انتظار داشت !

پاسخ:
در اینکه نگاه دولت با نگاه رهبری در حوزه سیاست خارجی متفاوت است شکی نیست اما مشکل از جایی شروع میشه که نگاه دولت رو جابجا شدن ارکان و اصول نظام بدانیم و اسمش رو سازش بذاریم.
بالاخره یک روزی باید قبول کنیم بین دو راه سازش و تسلیم و نبرد با امریکا یک راه سومی هم وجود داره.
در مورد پست باید بگم کلا افراط و تفریط در هر کاری بد و مذموم هستن
 اصلا درک نمی کنم چطور این دو گروه رو با هم مقایسه می کنی گروهی که هیچ وسیله عمومی برای رسوندن اعتراض خود در دست ندارن افراد رده بالای اونها دستگیر و بازداشت شدن هواخواهان معترض یکی پس از دیگری دستگیر میشن  سیل اتهامات گوناگون در تمام رسانه های جمعی به طرفشون سرازیره معترضینی که تنها راه رو بودن در خیابان وطن خودشون که فکر می کنند خانه اونهاست می بینن با هجوم باتومها و چوب و کتک و دستگیری بعد و از دست دادن شغل و بیرون شدن از دانشگاه و ستاره دار شدن.....مواجه هستن و اونوقت با گروهی مقایسه میشن که تمام منابر بلندگو ها تلویزیون و رادیو خیابان مجلس .... در اختیار اونهاست !!!!!! این قیاس منصفانه نیست دوست من 


پاسخ:
موضوع این نوشته ریشه یابی سوءاستفاده از تجمعات مردم است.و این کاری است که بین هر دو گروه مشترک بوده.

 درباره ی موضوعاتی که بعنوان تفاوت های این دوگروه نام بردی باشما همراه و موافقم
سیاست کلاف سردرگمی است پیگیرش هستم ولی بهش علاقه ندارم

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی